triglav logo mali

az projekt AJM logo dr best Golf Club Ptuj hit rcHlebcek logo igrisce ptuj logotipMarksIBC lumar sgd
galerija mediklin  sintal vila kioti logo vz logo cmyk 1
 

Šola golfa

Najkrajša šala o golfistih: »Aha, že znam!«

adams golf 400Golf je šport, za katerega pravijo, da ga nikoli ne moreš obvladati do popolnosti. Vedno se da igrati bolje. Da bi nam lahko to uspelo, se moramo včasih česa novega naučiti ali pa staro tehniko izboljšati. Pri tem nam pomagajo šole golfa. Tudi na Ptuju jo imamo.

Za igranje golfa na igriščih potrebujete dovoljenje za igro, ki ga dobite, ko uspešno opravite teoretični ter praktični del izpita. Ta sicer ni preveč zahteven, a je kljub temu treba zanj vložiti nekaj dela. Golfska šola vam omogoči, da vas tehnike naučijo strokovnjaki, ki budno spremljajo vaš trening in pripravljeni, da vas ob morebitnih napakah nanje opozorijo. Njihove nasvete je dobro jemati zares, saj je marsikdo izkusil, kaj pomeni imeti slabo osnovo. Kot pri vsakem športu je tudi pri golfu napake težje odpraviti kot se tehnike na novo naučiti.

Na Ptuju poučuje golf Adam Osmančević, profesionalni golf učitelj v sklopu Učnega Centra Ptuj.

Tečaji na golf igrišču Ptuj 2023

Cena 165,00 eur ( z vključenim DDV-jem ) na osebo. Namenjen je vsem, ki se želijo kvalitetno naučiti vseh elementov igre golfa.
Termini tečaja ( trajanje 5 dni po 2 šolski uri ):
1. tečaj: 29.4., 30.4., 5.5., 6.5. in 7.5
2. tečaj: 13.5., 14.5., 19.5., 20.5. in 21.5.
3. tečaj 17.6., 18.6., 23.6., 24.6. in 25.6.
Vsebina tečaja:
- spoznavanje opreme
- puttanje, chipanje, pitchanje, igra z lesovi in igra iz peska
- etiketa in pravila golfa
Cena vključuje: 10 učnih ur ( 50 min ), izposoja golf opreme, knjižico Povzetek pravil golfa ter praktično darilo. V ceno ni vključeno igranje na igrišču ( 3 luknje ) in vadbene žogice.
Po zaključku tečaja vam svetujemo in pomagamo pri nakupu opreme, hkrati pa vas seznanimo z vsemi potrebnimi postopki za včlanitev v golf klub in nadaljnje igranje golfa.

Informacije: 041/706-540, 041/791-065

TEČAJ GOLFA ZA ZAČETNIKE

Brigita Šoštar Nežič, licencirana trenerka golfa, za vas organizira individualni tečaj golfa (za eno ali 2 osebi).
Cena tečaja na osebo je 159 € ( z vključenim DDV-jem ).
Tečaj za začetnike obsega 10 ur (50 min).
Termin tečaja bo prilagojen vašim željam po dogovoru.

Tečaj bo izveden po programu Golf zveze Slovenije:
- Osnovne informacije o igri, igrišču, osnovna pravila in terminologija, palice,
oprema, etiketa in pravila golfa
- Učenje osnovnih udarcev: pat, čip, pič, udarci z železom, pesek in lesovi
- Zadnji 2 uri sta namenjeni igri na igrišču, kjer skupaj odigramo nekaj lukenj.

Tečaj boste opravili z našo golfsko opremo, podarili vam bomo knjižico s pravili, marker in vilice.
V ceno niso vključene vadbene žogice in igralnina za 3-luknje.
Med tečajem boste prejeli vse informacije o včlanitvi v GK Ptuj, nakupu golfske opreme in ostalih korakih, da boste uživali v golfu.
Za vsa vprašanja in dogovore o terminih sem vam na voljo na GSM: 031-749-472 ali mi pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Šola golfa GITA GOLF

cleaningPri igri golfa si lahko zlomite ali kako drugače poškodujete svojo najljubšo palico, vendar ne skrbite, nudimo vam tudi storitve, ki vas rešijo iz te zagate. To je naš Servis golf opreme pri Adamu Osmančevič, ki vam popravi palice, zamenja ročaje (gripe), zamenja žebljičke na čevljih (spikes) ...

Informacije na tel. 041/706-540 Adam Osmančevič

gear1Za golf potrebujete predvsem veliko dobre volje. Marsikdo se golfa ustraši, ko pomisli na »ljudsko izročilo«, ki pravi, da je golf izjemno drag šport. Prve korake v golf lahko naredite še preden kupite svojo opremo, saj se je smiselno najprej prepričati, ali je golf res tisto kar si želite. V golfski šoli si boste lahko izposodili vse potrebno za prvi udarec. Ko vam bo prvi udarec dobro uspel, boste vedeli zakaj je z golfom zaslepljenih toliko ljudi po vsem svetu.

Za samostojno igro potrebujete set palic, čevlje za golf, žogice, teeje ter vilice. Set je sestavljen iz največ štirinajstih palic. Za začetnike so dovolj polovični seti (sedem palic), ki si jih lahko izposodite. Če želite vendarle igrati s svojimi palicami, začetnikom priporočam nakup rabljenih palic. Zakaj? Ker so cenejše, poleg tega pa vam bodo za uvodne udarce ravno tako dobre služile kot kakšne dražje. Poleg tega se boste lahko pozneje, ko boste igro že malo bolje spoznali, lažje odločili za palice, ki vam bodo najprimernejše. Rabljen polovični set stane okrog 100€.

gear2Za obiskovanje golf šole bodo običajni športni čevlji zadostovali, vendar na igrišču niso dovoljeni. Na Ptuju je treba imeti obute čevlje za golf z gumijastimi žebljički. Za na igrišče je treba obleči majico z ovratnikom. Oblačila iz jeansa niso dovoljena.

Majhen, vendar pomemben del opreme so "vilice". Z njimi popravimo luknje, ki jih naredi naša žogica ob pristanku na zelenici. Pravi užitek jih je uporabiti.

Vso opremo lahko kupite v trgovini na Golf igrišču Ptuj, kjer boste deležne strokovne pomoči profesionalcev.